Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ταξίδι στο κέντρο της γης στο Θέατρο Ακροπόλ

    on

    |

    views

    and

    comments

    «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ»  του Ιουλίου Βερν

    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΙΑΚΩΒΟΥ

    ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

    Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/taksidi-sto-kentro-tis-gis/

    Ένα αξέχαστο κλασικό μυθιστόρημα, που κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία, γίνεται επιτέλους θεατρικό έργο!
    Εκατομμύρια παιδιά, κρατώντας το βιβλίο αυτό στα χέρια τους, αποκοιμήθηκαν και οραματίστηκαν κόσμους φανταστικούς!
    Ένα θεατρικό έργο, ταξίδι!

    Ο Ιούλιος Βερν είχε, από μικρός, τη λαχτάρα να ταξιδέψει και να γνωρίσει την περιπέτεια. Ο πατέρας του όμως, τον προόριζε για δικηγόρο. Έντεκα μόλις χρονών μπήκε ναύτης, κρυφά, σ’ ένα καράβι. Ο πατέρας του πρόλαβε και τον γύρισε σπίτι προτού σαλπάρει. Τα όνειρα του παιδιού ναυάγησαν! Έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της μητέρας του φωνάζοντας με πείσμα: «Εγώ, από δω και πέρα, θα ταξιδεύω πάντα με τη φαντασία μου».

    Ορμώμενο απ’ αυτήν τη λαχτάρα του Ιούλιου Βερν, το ιστορικό θέατρο «Ακροπόλ» προσφέρει σε όλα τα παιδιά μια αξέχαστη εκδρομή! Ένα «Ταξίδι στο κέντρο της γης».

    Οι ήρωες θα κατέβουν μέσα από κρατήρες ηφαιστείων! Θα περιηγηθούν σε άγνωστες εξωτικές χώρες με άμαξες, τρένα και πλοία. Θα συναντήσουν δελφίνια, αράχνες, νυχτερίδες, προϊστορικά τέρατα, μα και ιθαγενείς, που θα σταθούν εμπόδια στην εξερεύνησή τους. Στο τέλος οι ήρωες μας ενωμένοι, θα τα καταφέρουν. Η φήμη τους θ’ ακουστεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο!

    Ένα συναρπαστικό ταξίδι, πλούσιο σε δράση και εικόνες, γεμάτο ανατροπές!

    Ένα ταξίδι φαντασίας, πλημμυρισμένο από εξαίσιες μουσικές που απογειώνουν την παράσταση!!!

    Λίγα λόγια για το έργο μας

    Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος καθηγητής ορυκτολογίας κ. Λίντενμπροκ ανοίγοντας ένα παμπάλαιο χειρόγραφο βιβλίο, βρίσκει ένα κιτρινισμένο χαρτάκι διπλωμένο στα τέσσερα. Ένα κρυπτογράφημα! Κάποιος γενναίος είχε κατορθώσει να φτάσει στο κέντρο της γης! Γοητευμένος από αυτή την ιδέα, ο επιστήμονας, πείθει τον ανιψιό του Άλεξ να αφήσει την αγαπημένη του και με τη βοήθεια του πολύτιμου οδηγού Χανς, ξεκινούν μια φανταστική περιπέτεια. Μέσα από τεράστιες δυσκολίες θα ανακαλύψουν τι υπάρχει στο κέντρο της γης!

    Ένα θεατρικό έργο, ύμνος στην ακατάπαυστη λαχτάρα του ανθρώπου να αποκαλύψει τα μεγάλα μυστικά της ζωής και της φύσης.

    Το ποιοτικό θέατρο είναι αναγκαίο εκπαιδευτικό εργαλείο!

    Στο πλαίσιο της λειτουργίας του το σχολείο δύναται να αξιοποιήσει τα πολιτισμικά στοιχεία που παράγονται από αυτόν τον διαχρονικό θεσμό για τη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων στην τέχνη πολιτών. Το θέατρο δεν είναι μοχλός, ούτε εφαλτήριο για την επίτευξη αυτού του έργου. Το ποιοτικό θέατρο είναι αναγκαίο εκπαιδευτικό εργαλείο που απευθύνεται σε κάθε ανήσυχο, φιλότεχνο πνεύμα.

    Το έργο μας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες διότι είναι απλό αλλά και βαθύ ταυτόχρονα. Ευελπιστούμε να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας, όπως κάθε φορά!

    Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε:
    Μιχάλης Ιακώβου: 210 5767193, 210 5752978, 6974810416, 6947760225

    Share this
    Tags

    Must-read

    Απλή Μετάβαση – Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 23 Απριλίου

    ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου & Θέμη Καραμουρατίδη Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ στις 20:45 Τελευταίες παραστάσεις: 15 & 16 Απριλίου 22 & 23 Απριλίου Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/theatroakropol/aplimetavasi/ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (αλφαβητικά) Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος...

    Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλάει για το Underground στο Studio4

    UNDERGROUND Βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 28 Απριλίου 2024! Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/theatroakropol/underground/ Η...

    UNDERGROUND – Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 28 Απριλίου

    UNDERGROUND Βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα Διασκευή - Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 28 Απριλίου 2024! Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/theatroakropol/underground/ Η...
    spot_img

    Recent articles

    More like this